Taru Kichi Ganbo,

720 ml

Taru Kichi Ganbo

Japanskt destillat av typ Kome Shochu, lagrad på fat

Shochu: Japanskt destillat
Typ: Kome Shouchu destillat gjort på ris
Framställning: Otsurui destillerad en gång i enkel panna 
Alkoholhalt: 40%vol.
Tarukichi Ganbo är lagrad 3 år på ekfat.

Shochu är ett japanskt destillat (ej att förväxla med sake, som bryggs på ris). Shochu liknar vodka och görs på olika råvaror som ris (kome), säd (mugi), sötpotatis (imo), soba nudlar och sockerrör. Högsta alkoholhalt är 46%vol, men hålls oftast runt 25%vol. 
Det finns två destilleringsmetoder för shochu. Korui som destilleras ett flertal gånger, används ofta i cocktails. Otsurui som destilleras en gång i enkel panna, vilket ger tydligare smak av råvaran, och konsumeras vanligen straight up eller on the rocks. En del shochu fatlagras för att få ytterligare karaktär. Shochu började tillverkas på ön Kyushu i södra Japan men produceras också över hela landet. Här finns dokumentation från 1500-talet som säger att shochu kom till Japan från Thailand. Andra källor anger att det kom från Kina via Korea. Kagoshima prefektur på Kyushu är den enda i Japan som inte brygger sake.  

Shochu skall serveras kyld, 8°C men kan också serveras varm.

Framställd av Nakao Brewery Co, Takehara City, Hiroshima, Japan

Ursprungsland: Japan


Hiroshima, Japan