Vill du lära dig mer om den fascinerande risbrygden sake? Är du intresserad av japansk mat- och dryckeskultur?  

Tillsammans med Åke ”Sakemannen” Nordgren och hans "vingman" Dan "Japan" Jay-Olsson anordnar Vinkällan Sveriges enda kurs i WSET Level 3 Award in Sake som sträcker sig över 3 heldagar. Åke Nordgren är VD på Akebono och är en av Europas främsta experter inom området japansk dryck och mat. Han är utbildad Sakesommelier, WSET Level 3 Sake Educator, sakedomare och även utnämnd till Sake Samurai av The Sake Samurai Association i Japan. 

Sake är en historiskt viktig dryckeskategori som både är intressant och komplex att studera, precis som vin, öl och sprit. Kursen är uppdelad i 15 olika delmoment som tillsammans ger dig en komplett översikt av sake, dess tillverkningsprocess och användningsområde. Du kommer att få prova över 40 sorters sake. Observera att kursen är på engelska.

Efter avslutad kurs och godkänd examination får man ett diplom och en pin för att visa på sin kunskap. 

Do you want to learn all about sake – the fascinating beverage from Japan? Then WSET Level 3 Award in Sake is the right choice for you. If you want to know more, contact us at info@vinkallan.se.

Vad kostar det? 9 500:- exklusive moms

I priset ingår material, frukost, lunch, fika och de sake vi provar. 
Anmälningsblankett hittar du här! Maila den sedan till info@vinkallan.se.


Nya lokaler och teamet växer!

Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke ”Sakemannen” Nordgren tillskott i familjeföretaget när man anställer Dan Jay-Olsson ”Dan Japan” som Marketing Director. Akebono växer nu ytterligare i form av nya lokaler och med med siktet inställt på mer kunskap och japansk dryck till inte bara den svenska marknaden, utan även våra andra skandinaviska grannländer.



Ännu en gång kör vi öl & whiskymässan på Nacka strand!

För nionde året i rad ställer Akebono ut på Stockholm Beer & Whiskyfestival (eller öl och whiskymässan i folkmun)

Vi håller som vanligt till i Taste Experience, mässhall 2, längst in. På ena sidan i montern har vi sakebar med massa nyheter och gamla godingar. Mittemot montern kan man njuta av Hitachino Nest Beer i flera olika varianter, självklart säljer vi smarrig sushi och vår nya bok "Sake enligt Akebono"

Välkomna 26-28 septemer & 3-5 oktober. För öppettider & program se http://www.stockholmbeer.se/

KANPAI!