Yakitori

Yaki betyder grillat och tori kyckling. Kycklingfilé grillat tillsammans med purjolök marinerat i yakitorisås.

4 pers

Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 5 min
Färdigt på: 15 min

Ingredienser

200 g kycklingfilé
10 cm purjolök
salt
träspett

Yakitorisåsen

2 msk sake
3 msk mirin
3 msk soya
1 msk socker

Gör såhär

Skär kycklingfilén i små kuber.

Blanda alla ingredienser till såsen och lägg ner kycklingkuberna i den. Låt marineras.

Ansa purjolöken och skölj den. Dela den på hälften längs med och skär sedan små bitar av varje halva som på bilden.

Trä på 3-4 kycklingkuber på en träpinne och en purjolöksbit emellan varje kycklingbit.

Krydda lätt och grilla dem i het panna några minuter på varje sida.

Det som blir över av såsen kokas ihop tills konsistensen blir len. När kycklingspetten är stekta, penslas nu såsen över. Salta. Färdig att servera.

Servera med saken Taru till.