Somen Sake

Färsk lax med somen nudlar och shisodressing. Somen är vetenudlar. En bra bas till den fetare laxen som marineras fint av den välsmakande Shisodressingen, som finns att köpa färdigblandad i framför allt japanska- och vissa asiatiska matvaruaffärer.

4 pers

Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 5 min
Färdigt på: 10 min

Ingredienser

150 g lax
100 g somennudlar
1/2 l vatten
2 msk hackad gräslök
1 msk sesamfrön
Shisodressing

Gör såhär

Skär laxen i små tärningar.

Koka upp vattnet och lägg ner nudlarna och låt koka i 3 minuter.

Lägg en fjärdedel av nudlarna i en skål, fördela en fjärdedel av laxtärningarna över.

Häll över 1-2 matskedar shisodressing. Strö över lite gräslök och sesamfrön och servera.

Servera sake av typ Tsukino Katsura IWAI till.