Sashimi

Sashimi är vanligare på Izakayan än sushi. Råa skivor fisk på en bädd av rättika

4 pers

Förberedelsetid: 10 min (några timmar i kyl för rättikan)
Tillagningstid: 5 min
Färdigt på: 15 min

Ingredienser

Rättika

Valfri fisk, förslagsvis

Tonfisk, lax, hamachi, pilgrimmsmussla, havsaborre

Soja

Wasabi

Gör såhär

Riv rättikan på en mandolin i tunna stavar, lägg i kallt vatten i kylen under några timmar. Detta är för att rättikan ska minska i beska och få en krispighet

Skär fiskarna i centimetertjocka skivor (eller efter egen smak)

Blanda ihop wasabi

Lägg upp rättika på en tallrik, särskilj gärna från fiskarna med tex ett blad

Dekorera tallriken med fiskbitar efter eget tycke

Servera med soja och wasabi

Servera saken Kioke Shikomi till.