Maguro Aburi

Lätt halstrad tonfisk med soja, ingefära, vitlök och gräslök

4 pers

Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 5 min
Färdigt på: 15 min

Ingredienser

Välj själv hur mycket av varje ingrediens du behöver

1 bit tonfiskfilé
japansk soja
vårlök eller gräslök
färsk ingefära
färsk vitlök

Gör så här

Skär tonfisken i bitar cirka 3x2 centimeter i omkrets och 10 till 12 centimeter långa.

Skala och riv den färska ingefäran mycket fint.

Skala och riv den färska vitlöken mycket fint. Finhacka gräslöken.

Lägg i en klick färsk riven ingefära och vitlök i en skål.

Häll soja över ingefäran och vitlöken.

Halstra tonfisken, i stekpanna eller med gasbrännare. Tonfisken ska vara helt rå inuti.

Skär upp tonfisken i cirka 5 små bitar och lägg upp snyggt på diagonalen så man ser den råa ytan.
Strö den finhackade gräslöken i sojan.

Servera sake av typ Kurashizuku till.