Hotategai Batayaki

Grillad pilgrimsmussla med smör- och sanchopeppar sås.

4 pers

Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 10 min
Färdigt på: 15 min

Ingredienser

2 st Pilgrimsmusslor per person

Såsen

4 msk smör
2 msk yuzupon
2 msk sesamolja
1 msk sake
sancho peppar eller citron peppar
shitake svamp eller ostron skivling

Gör såhär

Svampen/Pilgrimsmusslorna:

Bryn svampen i lite smör och lägg en ”klick” på fatet.

Grilla pilgrimsmusslorna i het panna med lite olja.

Grilla cirka 45 sekunder till 1 minut på varje sida.

De ska vara grillade utanpå och råa i mitten.

Såsen

Värm upp sesam oljan, saken och yuzupon och montera såsen med smöret.

Låt gå lite så den blir simmig.

Smaksätt med lite sanchopeppar på slutet.

Lägg upp pilgrimsmusslorna på halva svampen.

Slå över en matsked eller två av såsen.

Krydda av med sancho pepppar.

Servera sake av typen Hana Hato Kijoshu till.